“Poziti copilului”, cel de-al treilea lungmetraj al regizorului Calin Peter Netzer, va participa, de aceasta data ca invitat de onoare, la cele mai prestigioase festivaluri internationale.

Cu 72.128 de spectator ‘Pozitia copilului” a devenit, in numai patru saptamani de la lansare, cea mai de success productie romaneasca din ultimul deceniu. Acum a venit momentul sa culeaga laurii si din afara granitelor tarii. Asa ca, in perioada 7-10 aprilie, lungmetrajul premiat cu Ursul de Aur la Berlin, va participa la Festivalul International de Film de la Istambul. Aici va avea trei proiectii intr-o sectiune care aduna cele mai premiate lungmetraje recente. Festivalul International de Film de la Istanbul, a juns la a 32-a editie, iar anul trecut a inregistrat 150.000 de spectatori.

Apoi, pe 13 aprilie, va fi invitat special al galei de incheiere a Festivalului “Primavara filmelor” din Varsovia. “Poziția copilului” va rula, din 23 mai, in cinematografele din Germania. In plus, lungmetrajul va fi distribuit, in următoarea perioada, si in tari precum Australia, Elvetia, Franta, Italia, Austria, Belgia, Olanda, Luxemburg, Grecia, Serbia, Muntenegru si Taiwan.