Vânzările de autoturisme diesel noi pe piața din SUA, a doua mare piață auto din lume, au coborât sub pragul de 250 de unități luna trecută, în urma scandalului manipulării emisiilor poluante de la Volkswagen, potrivit datelor furnizate de o companie de cercetare a pieței, informează The Wall Street Journal.

volkswagen

Doar 222 de autoturisme diesel noi au fost vândute în luna ianuarie pe piața din SUA, un declin spectaculos față de 4.448 de unități în luna ianuarie 2015, susține WardsAuto.com. Autoturismele diesel au fost promovate pentru un consum de combustibil mai mic decât cele pe benzină. Însă după izbucnirea scandalului Volkswagen, vânzările de autoturisme diesel noi au coborât imediat de la 3.500 de unități în septembrie la mai puțin de 800 de unități în fiecare din ultimele trei luni ale anului trecut.

Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, după ce a recunoscut că în perioada 2005 — 2015 a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 500.000 în SUA) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

sursa: agerpres.ro