In perioada26 – 28 aprilie, la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucuresti, va avea loc evenimentul, prilejuit de sarbatorile Pascale, “Vin Floriile cu soare si soarele cu Florii”.

De vineri, 26 aprilie, pana duminica, 28 aprilie, intre orele 9.00 – 19.00, curtea muzeului va fi gazda mesterilor populari si a produsele lor, preparate din gastronomia traditionala ( cozonaci, pasca, plachie, colaci)si produse bio, vin si flori.

Publicul vizitator se va putea delecta si cu teatru pentru copii, muzica si dansuri traditionale romanesti din diferite zone ale tarii, colinde de Paste, dansuri si cantece din repertoriul rusilor lipoveni, precum si expozitii si demonstratii de gatit.

Nu vor lipsi statuile vivante ale Teatrului Masca, sesiunile de comunicari ştiinţifice, lansarile de carte, proiectiile de filme studentesti si expozitiile de fotografie.

Vizitatorii vor putea participa la ateliere interactive de icoane, oua incondeiate, olarit si la prepararea aluaturilor.

Accesul in Muzeul Satului se face prin plata biletului de 10 lei pentru adulti, 2,5 lei, pentru elevi/studenti si 5 lei pentru pensionari.