Laura Badea și Violeta Beclea-Szekely se vor număra printre participanții la maratonul umanitar Wings for Life World Run, care va avea loc pe data de 3 mai, la București, a anunțat marți, într-o conferință de presă, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Alin Petrache informează agerpres.

„Eu, de fapt, anul acesta particip la două maratoane. La evenimentul acesta (Wings for Life World Run — n.r.) și maratonul de a aduce cât mai mulți campioni olimpici la start, pentru că avem nevoie de exemple. Cu cât mai mulți participanți vom avea, cu atât se va duce vestea acestui eveniment”, a declarat președintele COSR.

wings-for-life-world-run

Cei care doresc să participe la maratonul care are ca scop strângerea de fonduri pentru cercetarea în domeniul afecțiunilor măduvei spinării se pot alătura uneia dintre echipele ambasadorilor Wings for Life World Run: maratoniștii Alin Roșu, Paul Dicu, Toma Coconea, atletul Alexandru Corneschi, prezentatorii tv Daniel Osmanovici și Dani Oțil, Mihaela Rădulescu, Alexandru Nicolau și George Baltă, fost jucător de rugby care în urmă cu 9 ani a rămas paralizat, în urma unui accident.

Anul acesta, în premieră, vor putea participa la cursă și persoane în scaune cu rotile. “Am început antrenamentele în urmă cu o săptămână. Sper să alerg măcar 9 kilometri și sper că medicina va scoate ceva. Pentru asta lupt, să fiu iar pe teren. Dacă nu să joc rugby, măcar să duc apă băieților”, a declarat George Baltă la conferința de presă.

Wings for Life World Run, eveniment care se desfășoară simultan în mai multe țări din lume, a adunat anul trecut 35.000 de participanți, care au alergat, cumulat, o distanță echivalentă cu de trei ori circumferința Pământului, după cum au anunțat marți organizatorii români ai evenimentului.

În total, în 2014, Wings for Life World Run a strâns fonduri în valoare de 3 milioane de euro, care au fost direcționate în domeniul cercetării.

sursa: agerpres.ro