Copiii care se vor afla pe 1 iunie în Capitala se vor putea bucura de jocuri si concursuri organizate in diferite parcuri, vor putea vizita subunitatile de pompieri si participa la o petrecere cu timbre sau vor putea merge la spectacole de teatru dedicate lor.

In parcul Crangasi, copii talentati care frecventeaza cursurile de karate si pe cele de dans desfasurate la Centrul pentru Recreere si Dezvoltare Personala ‘Conacul Golescu Grant’ vor face cateva demonstratii de maiestrie si talent. Cei mici se vor putea inscrie la concursurile de canto, şah si creatie fiecare participant fiind rasplatit cu un premiu surpriza. Se va organiza si o tombola la care se pot inscrie cei prezenti, avand sansa de a castiga un laptop, o tableta sau marele premiu – o excursie pentru doua personae in Bulgaria. Pe scena amenajata aici vor evolua Corul Nostalgia, Mirabela Dauer, Nico, Elena Gheorghe si Raoul. Nici parintii nu au fost neglijati. Acestia vor putea sa invete, in cadrul unor ateliere de parenting, mai multe despre cresterea copilului fara recurgerea la violenta verbal sau fizica si cum sa actioneze in situatii dificile.

In parcurile Motodrom, Sfantul Pantelimon si Plumbuita, precum si la Complexul Sf. Pantelimon din sectorul 2, copiii sunt asteptati sa participe la concursuri cu premii ci numeroase programe artistice. Pe aleile principale ale parcurilor vor fi animatori care vor asigura petrecerea timpului intr-un mod cat mai placut, punand la dispozitia copiilor jocuri de grup, jocuri de perspicacitate, jocuri de observatie si memorie.

Sambata incepand cu ora 10.00, Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” deschide portile “Weekend-ului copilariei” dedicat sarbatoririi Zilei Internationale a Copilului. Tot aici, sambata, copii sunt asteptati la o petrecere cu timbre, povesti din universal filatelic, multe concursuri, premii si distractie. Vor fi organizate actiuni speciale precum: expozitia “Satul Copilariei”, cu desene, pictura, grafica realizate de copii, lectiile plantarii “cu veselie” in gradina de legume impreuna cu Asociatia Bio-Romania şi cele de dans alaturi de Ansamblul folcloric Mugurasii de Teleorman, al Asociatiei Culturale Artistice Liviu Vasilica.

La Teatrul “Ion Creanga” copiii pot vedea, sambata, spectacolul “Carolina si poneiul” de Laurentiu Budau in regia regretatului Cornel Todea. Toti copiii care vor fi prezenti la spectacolul din 1 iunie vor primi, gratuit, revista cu DVD de la Editura Egmont.
In paralel cu activitatea de la sala de spectacole, in Parcul Cismigiu, Teatrul “Ion Creanga” va sustine spectacolul “O poveste cu povesti, te-asteptam sa le ghicesti”, reprezentatie interactiva, in aer liber, care ii are drept protagonisti pe actorii: Alexandrina Halic, Miruna Ionescu, Carmen Palcu, Mihai Verbitchi, Voicu Hetel, Oliviu Cristian Bughiu, Vera Linguraru, Marioara Sterian. De asemenea, reprezentatii Teatrului “Ion Creanga” vor derula o actiune in cateva centre de plasament, prin care vor incerca sa ii bucure pe cei mici cu povesti frumoase si jucarii.

Si Teatrul Excelsior a pregatit de Ziua Copilului doua spectacole : pe 1 iunie va fi prezentat basmul lui Ioan Slavici “Zana Zorilor”, dramatizat si regizat de Ilinca Stihi iar pe 2 iunie, la matinalul de duminica, cei mai mici spectatori sunt asteptati, impreuna cu parintii si bunicii, sa urmareasca aventurile “Cocoselului neascultator”, in regia lui Ion Lucian si a lui Victor Radovici.
Stagiunea 2012-2013 a Teatrului Excelsior se incheie marti, 18 iunie, cu montarea de succes “Maria Sa… Magarul!”, o comedie cu “cantece” pentru copii de toate varstele in regia lui Ion Lucian.

AFI Palace Cotroceni ii intampina pe cei mici, sambata incepand cu ora 14.00, cu un spectacol cu peste 80 de dansatori care isi vor demonstra talentul in dans grecesc. Programul va mai include Cercul de pictura al Clubului copiilor si “Spitalul de jucarii”. Momentul culminant al programului il va reprezenta realizarea celui mai mare Greek Flash Mob organizat in Bucuresti.
Tot aici, in acest weekend vor avea loc spectacole si petreceri pentru cei mici, ateliere creative, filme de desene animate si fantasy, concursuri cu premii si campanii sociale care sa aducă putina fericire copiilor mai putin norocosi.

In Parcul Herastrau, intrarea “Charles de Gaulle”, Jandarmeria Capitalei, va organiza sambata intre orele 12,00 si 18,00, un punct de informare, unde jandarmii vor prezenta tinuta de misiune, autovehicule si material de interventie.
Copiii vor mai putea urmari exercitii demonstrative de prindere a infractorilor, dresaj canin si patrulare executate de  jandarmii bucuresteni din cadrul Detasamentului de Cavalerie si Caini de Serviciu.

Directia Rutiera din Inspectoratul General al Politiei Romane va organiza la Terra Park o serie de manifestari dedicate copiilor, in cadrul carora vor fi prezentate riscurile nerespectarii regulilor de circulatie. La standul Politiei Rutiere copiii vor primi sepci, rigle, brelocuri reflectorizante si mini figurine lego, legitimatii de politist rutier pentru o zi, revista “Bubu cel mai bun prieten”.

Tot de ziua lor, copiii mai pot participa la o serie de ateliere de educatie muzicala sustinute de specialistul elvetian Anne-Claire Rey Bellet in cadrul programului Dalcroze, care se desfasoara in premiera in Romania in perioada 31 mai – 2 iunie, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, la sala Studio Alfred Alessandrescu a Societatii Romane de Radiodifuziune.
Atelierele Dalcroze sunt dedicate atat copiilor de la 1 la 8 ani, cat si adultilor, iar in cadrul programului un atelier special va fi destinat muzicienilor/profesorilor de muzica/studentilor la Conservator care doresc sa cunoasca aceasta forma de educatie muzicala, relateaza Agerpres.