Din 1982 pana in prezent, data de 29 Aprilie marcheaza mondial Ziua Internationala a Dansului. Aceasta zi nu a fost aleasa intampaltor de Institutul International de Teatru(ITI), prin Comitetul International al Dansului, astfel fiind comemorata si ziua de nastere a creatorului baletului modern, Jean-Georges Noverre (1727 – 1810).

Traditia spune ca in fiecare an, o personalitate a dansului transmite un mesaj la toate scolile de dans din lume, mesaj trimis anul acesta de Julio Bocca, unul dintre cei mai importanti dansatori argentinieni ai timpurilor: “Dansul presupune disciplina, munca, instructie, comunicare. Datorita dansului, cuvintele pe care altii nici nu le-ar intelege nu mai sunt necesare; in locul lor se naste un limbaj universal, familiar. Dansul ne face placere, ne elibereaza si ne ofera consolare, ca raspuns la incapacitatea oamenilor de a zbura asemenea pasarilor, apropiindu-ne de cer, de sacru, de infinit”, potrivit 9am.ro

Ziua dansului promoveaza miscarea, relaxarea si buna-dispozitie rezultata din procesul de dans. Dansul nu cunoaste bogatie sau saracie, nu discrimineaza si nu face diferente, dansul ne uneste.

Sursa: 9AM.ro