Anul acesta Ziua mondiala a astmului este marcata, in intreaga lume, pe data de 7 mai. Tema aleasa pentru acest an este “Puteti controla astmul dumneavoastra” iar ca subtema de dezbatere “E timpul pentru tratamentul astmului bronsic”.

Ziua mondiala a astmului a fost initiata cu scopul de a spori gradul de constientizare a publicului fata de gravitatea astmului si de a sublinia masurile pentru prevenirea acestuia. Manifestarile sunt organizate de Global Initiative for Asthma (GINA) in colaborare cu grupurile, din intreaga lume, specializate in tratarea acestei afectiuni.

Organizata pentru prima data in 1998, Ziua mondiala a astmului este marcata in peste 35 de tari. Participarea a crescut in fiecare an, continuandu-se sensibilizarea la nivel mondial atat prin educatie, cat si prin organizarea diferitelor manifestari. Pentru o mai buna informare este publicata o serie de materiale care evidentiaza factorii vinovati de imbolnaviri, cum ar fi materialele izolante si lacurile utilizate in constructia caselor, relateaza Agerpres.