Artistul italian Zucchero va susține două concerte în România, la Cluj și la București, pe 12 și 14 noiembrie.

În urmă cu două luni, Zucchero a lansat noul lui album “Black Cat”, pe care urmează să-l promoveze în această toamnă în cadrul unui turneu, prin 30 de orașe mari din Europa, plus alte 10 concerte doar la Verona. În ultima parte a turneului european, Zucchero ajunge și în România, la Sala Polivalentă din Cluj pe 12 noiembrie și la Sala Palatului din București pe 14 noiembrie 2016.

Zucchero a revoluționat muzica italiană, introducând blues-ul în țara sa, apoi făcând din rock-ul italian un punct de reper important în Europa.

Zucchero

Albumul “Black Cat” ocupă deja primele poziții în topurile muzicale din Italia, Austria și Elveția, mai ales că pe el există și colaborări cu artiști din noul val, precum Avicii, pentru piesa “Ten more days”, dar și cu Bono, pentru “Streets of Surrender”.

Zucchero, pe numele lui real Adelmo Fornaciari, a reușit de-a lungul carierei de peste patru decenii să cucerească lumea întreagă și să vândă peste 50 de milioane de albume, devenind astfel unul dintre cei mai bine vânduți cântăreți italieni. Printre alții, el a colaborat cu Luciano Pavarotti, Elton John, Bono, Andrea Bocelli, Joe Cocker și Ray Charles.